Vanliga frågor & svar
Här hittar du vanliga frågor och svar på hur det går till när du läser en utbildning hos Forum Academia.
Hur är kurserna upplagda?
Kurserna är baserade på PowerPoint-presentationer som gjorts interaktiva och laddats upp i en lärplattform (LMS –Learning Management System). Kurserna fungerar alltså som en presentation där du själv klickar dig framåt, svarar på frågor och kan fördjupa dig med hjälp av länkar. Vissa kurser är upplagda som inspelade onlineutbildningar. Vi har kompletterande berättarröst till vissa bilder, och i några kurser finns små videoklipp som visar t.ex. hur celldelning går till.
Hur startar jag en kurs?
När du har valt din kurs så kontaktar du oss via e-post (info@forumacademia.se). Vi bekräftar din anmälan genom att skicka e-post till dig med användaruppgifter, länk till kursen och en faktura. När du fått e-posten så kan du börja när du vill och du har ett år på dig att slutföra kursen. Om du inte är klar efter den tiden eller helt enkelt vill ha behörighet i ett år till så tillkommer det en administrationsavgift på 500 kr (ex. moms).
Hur länge har jag tillgång till kursen och hur blir man godkänd?
Du har tillgång till kursen i ett år oavsett om du är klar med den eller inte. Du kan repetera kapitlen i kurserna hur många gånger som helst under den tiden. Kursernas sluttest har man tre försök på sig att klara. Behöver man fler försök så går det självklart att ordna.
Hur mycket tid skall man avsätta för kursen?
Det är väldigt individuellt och det beror också på om man har möjligheten att studera på heltid eller inte. En person med heltidsjobb brukar slutföra den mest omfattande kursen Basmedicin på cirka sex månader. Andra kurser kräver mindre tid.
Kursmaterialet är det du finner i plattformen, du behöver alltså inte köpa något extra. Det kan finnas tips i kurserna på extra läsning om du är intresserad, men det är inget måste.
Får man intyg eller diplom efter avslutad kurs?
Efter genomgång av enstaka kurser får du ett intyg på det du gjort. Vi vill dock understryka att utbildningen inte är tillräcklig för att kalla sig ”näringsterapeut”. För en sådan certifiering bör du vända dig till Nordiska Närings- och Fytoterapiskolan (NNFS) samt Näringsmedicinska Terapeutförbundet (NMTF).
Om jag vill börja sälja hårmineralanalyser, hur går det till och vad är det för kostnader?
Efter godkänd kurs i hårmineralanalys skall du registrera dig som återförsäljare på NutriTechs hemsida. Där får du all info om kostnader mm.
Läs mer på Nutritechs hemsida